7.64Aarhus

søndag, 9 november 2025

Follow Us

Follow Us

header image
headlines
  • Resultat: Kan Spätburgunder blive gammelt? - “Kan tysk Pinot blive gammelt?” er et ofte hørt spørgsmål i butikken hos Mr Ruby. Det forsøgte vi at afdække med denne smagning. Analysen kompliceres en smule af, at det mirakel, som vi er vidne til på de tyske vinmarker i disse år, det er relativt nyt at Pinot Noir...
  • Resultat: Bourgogne versus tysk Chardonnay - Chardonnay er et hit anno 2025. Sådan har det ikke altid været, – og så alligevel. For os der er født i 70´erne husker nok de fadbamsede Chardonnay-vine fra 90´erne. De kom pludselig fra alle verdenshjørner. Oftest gæret på ny amerikansk eg, for at piske så meget vanillin i vinene,...
  • Vinsmagning: Bourgogne versus tysk Chardonnay - Vinsmagningen der måtte komme. Dels fordi, hver gang ordet “Bourgogne” indgår i en smagning af tysk vin, – så vrimler folk til.Stof til eftertanke for en vinpusher, der har helliget sig den nye generation af tysk vin… Men også fordi tysk Chardonnay er blevet bedre, fordi tysk Chardonnay i dag...

SMAGNINGER

[ Vis alle ]

Resultat: Kan Spätburgunder blive gammelt?

“Kan tysk Pinot blive gammelt?” er et ofte hørt spørgsmål i butikken hos Mr Ruby. Det forsøgte vi at afdække med denne smagning. Analysen kompliceres en smule af, at det mirakel, som vi er vidne til på ...

Resultat: Bourgogne versus tysk Chardonnay

Chardonnay er et hit anno 2025. Sådan har det ikke altid været, – og så alligevel. For os der er født i 70´erne husker nok de fadbamsede Chardonnay-vine fra 90´erne. De kom pludselig fra alle verdenshjørner....

Vinsmagning: Bourgogne versus tysk Chardonnay

Vinsmagningen der måtte komme. Dels fordi, hver gang ordet “Bourgogne” indgår i en smagning af tysk vin, – så vrimler folk til.Stof til eftertanke for en vinpusher, der har helliget sig den nye gener...

Resultat: Bourgogne versus tysk Pinot 2025

Torsdag den 27. marts 2025 var det atter blevet tid til at måle og veje tysk Pinot Noir aka Spätburgunder. Hvor godt er det i grunden? Det er relativt nemt at smage de bedste tyske producenter og begejstres. Men hvad n...

Resultat: Spätburgunder Mesterskabet 2024

Feltet har aldrig stået stærkere, og aldrig stået med større diversitet. Eller også er det bare hukommelsen der ikke magter at holde styr på det. Og så alligevel. Der var flere deciderede topproducenter med i spä...

OPSKRIFTER

[ Vis alle ]
Kammuslinge tartar med kærnemælks sauce

Kammuslinge tartar med kærnemælks sauce

En lille forret, der for eksempel ville kunne vække jubel nytårsaften, men som i den grad kan serveres en hvilken som helst aften....
Lammekrone med glaserede rødbeder, bagt selleri og rødvins glace

Lammekrone med glaserede rødbeder, bagt selleri og rødvins...

Rasmus Bundgaard Nielsen er snart det man kan kalde en gammel ven af huset. Han har efterhånden fået en del vine udleveret, som...
Kalve ribeye, kartoffel terrin, saltbagte løg og Karl Johan svampe sauce

Kalve ribeye, kartoffel terrin, saltbagte løg og Karl...

Hvad spiser man til sin Spätburgunder? Hvis du er nået hertil, så har du det ligesom mig. Du er forelsket i pinot noir,...

SCIENCE

[ Vis alle ]

Franz Josef Clotten – skatterådmand og meget mere

Dette blogindlæg er en hyldest til et kort, tegnet af en mand, som der ikke findes meget information om. Men en mand, som helt sikkert har haft samme fascination af Mosel som jeg selv. Blog-indlægget underbyg...

Katastrofen ved Ahr

Hvordan kunne det gå så galt? Hvor kom de ufattelige mængder vand fra? Der er et utal af spørgsmål der melder sig når man ser billeder af ødelæggelserne og læser historier fra 14. Juli 2021 og dagene e...

Bourgogne – hårdt ramt af klimaforandringer

Det er efterhånden gået op for de fleste, at vi er ramt af klimaforandringer. At de skal tages mere end alvorligt. At skovbrande, tørke, oversvømmelser, orkaner og så fremdeles har enorme konsekvenser for ...

Historien om Champagne

Det syder og bobler Flaskerne sprang, skød kapslerne af og/eller fik underlige bobler. Det var næsten med livet som indsats at gå ned i en kælder i Champagne i slutningen af 1700-tallet. Industrialiseringen...
mosel_riesling_schmitges

Riesling druens historie

Riesling er en kær ven. En ven der kan antage mange former og udtryk. Den ene dag er den sur og vrissen, den næste sød og mild. En helt anden dag er den fræk og forførende, men kan også være rå og afvis...

TYSKE VINPRODUCENTER

[ Vis alle ]

Piesport og Weingut Lehnert-Veit

Den romerske digter Ausonius skrev allerede i år 375: ”Som rækkerne i et amfiteater” da han skulle beskrive Piesport, eller Porto Pingontio, som Romerne kaldte stedet. Piesport er et historisk og vinmæss...

Weingut Sermann

En evolution på rekord-tid Et af de øjeblikke hvor man tænker: “Hov nu er du da ved at blive gammel!”, er når man pludselig kan se en udvikling. En udvikling, der ikke kan være sket over en nat...

Bernhard Huber – årgang 2023

Den 12. Maj 2025 var der årgangspræsentation hos Bernhard Huber i Malterdingen. Årgang 2023 blev præsenteret for forretningsforbindelser for første gang. Selvom solen strålede fra en skyfri himmel og term...

Tour de Pfalz 2025

Efter en tre-dages tur til Pfalz, er det atter tid til at udbryde: “Pfalz er et skørt sted.””Weinstrasse”, som givetvis en gang har givet mere mening end i dag, snor sig langs foden af Hünsrü...

Trittenheimer Apotheke

Når man står i byen Trittenheim og betragter den stejle skiferskråning med påskriften Trittenheimer Apotheke på modsatte side af floden, så er man ikke i tvivl om, at her kan skabes stor riesling. Moselfl...

Guide

[ Vis alle ]
Restaurant Knystaforsen

Restaurant Knystaforsen

Røg i køkkenet – på den fede måde Restauranten blev besøgt den 24. maj 2025. Hvis du leder efter en gastronomisk oplevelse, så...
Turen går til Barolo

Turen går til Barolo

Smukke Barolo, stedet hvor Nebbiolo forløses. Her er roligt, her er grønt, her er velplejet. Varmen føles i krop og knogler. Det er...
Turen går til Mosel

Turen går til Mosel

De tre overskrifter Tre ting må være væsentlige på en tur til Mosel:1. At få set Trier´s bymidte der emmer af historie, med...