Portræt af bloggeren – Jacob Ruby

jacob_ruby_propperiet_vin_under_lupDenne blog vedligeholdes af Jacob Ruby (f. 1970), der til daglig driver Propperiet Vin Import. Der vil med andre ord være affiliatelinks på bloggen, dvs. links som forfatteren selv kan tjene penge på. Det kan man synes vil gøre bloggen subjektiv, men bloggen tjener både som et uddybende værktøj i forhold til egne produkter og leverandører, samt branchen generelt. Samtidig har den til formål at give forfatteren luft. Han har utroligt mange ting i hovedet, som har godt af at komme ud, og som bestemt ikke altid er skrevet med salg for øje. God læselyst på bloggen.

Her gengives teksten fra Vinavisens blå bog om bloggeren:
Jacob Ruby havde – trods sit portvins-klingende efternavn – ikke gjort sig mange tanker om vin, før han nærmest ved et tilfælde endte i vinbranchen.
I 1986 kom han i lære hos Skjold Burnes vinhandel i Skælskør. Lærepladsen blev opsøgt mere i desperation end i et egentligt ønske om at komme til at arbejde med vin. Skolen kunne ikke længere fange Jacob Rubys interesse – han ville ud og tjene penge.
Men efter endt uddannelse havde vinens verden alligevel fænget. Han ønskede at lære den at kende til bunds og var heldig at få en læreplads som vinkyper hos Taster Wine i København.
Årene som vinkyper gav en meget teknisk og videnskabelig indgangsvinkel til vinverdenen – meget anderledes og knap så romantisk, som den havde taget sig ud bag en købmandsdisk.
Som afslutning på kyper-uddannelsen tog Jacob Ruby et halvt år til Tyskland og Australien for at arbejde med vinproduktion og lære alle processerne at kende – fra håndplukning af druer over kælderarbejde til beskæring af vinstokkene i marken.
Det var her, hans passion for vin for alvor blev vakt. Vin er hårdt arbejde, men det er også mødet med en masse interessante mennesker og fascination af, hvad naturen er i stand til at forkæle os mennesker med.
Efter hjemkomsten havde Jacob Ruby forskellige småjobs i vinbranchen, inden han i 1997 fik posten som indkøbsassistent hos Østjysk Vinforsyning. Her var han i fem år, inden længslen efter at få sit eget overmandede ham. I 2002 grundlagde han Propperiet Vin Import sammen med Claus Venning.
Propperiet handler kun med egne importerede vine og sætter en stor ære i at finde frem til små leverandører, der kan levere det fornuftige køb.
Firmaet har gennem årene opbygget en trofast skare af restaurationskunder og handler primært en gros, men private kan også erhverve sig firmaets vine via web-shoppen.
Adresse: Østervang 3, 8740 Brædstrup, e-mail: vin@propperiet.dk, www.propperiet.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *