Vindyrkning i Tyskland – med fokus på Mosel

Mosel – En reference for god Riesling

Hvis man er vinbonde alle andre steder i verden og kan producere Riesling på samme niveau som de kan ved Mosel, så er man godt stillet. Der er nemlig noget helt særligt over de vine der skabes i det kølige klima på de stejle skiferklædte skråninger langs den snoede flod. Det er syre, friskhed og mineralitet der er kodeordet. Sødme og frugt spiller biroller i den sammenhæng, for det kan man opnå alle steder, men den særlige lethed, som undegrund og klima tilføjer selv søde vine ved Mosel er unik og kan ikke genskabes ret mange andre steder i verden.

Mosel Ürziger Würzgarten Karl Erbes
Ürziger Würzgarten med hældninger på 60-70%

Hvis du vil vide mere om hvorfor og hvordan vinene skabes, så skal du tage et kig på vedhæftede PDF, hvor området og følgende fire producenter er beskrevet.

  • von Othegraven fra bifloden Saar, der er VDP medlem og en af sværvægterne hvad kvalitet angår. Saar er især kendetegnet ved en lidt mere kompleks Riesling, højt frugtsyre-indhold og dermed vine med et langt liv.
  •  Schmitges fra byen Erden, der er medlem af Bernkasteler Ring. Vinene er moderne, friske og velsmagende, med en forkærlighed for de mere tørre kvaliteter.
  • Karl Erbes fra byen Ürzig. Huset er ikke medlem af nogen sammenslutning, men overholder samme krav som VDP og Bernkasteler Ring-medlemmer. Huset er det mest traditionelt producerende af alle vore leverandører, med en forkærlighed for feinherb kvaliteter.
  • Franzen fra byen Bremm er medlem af Bernkasteler Ring. Huset anvender ikke Prädikat på sine vine, da de alle gæres helt ud. Alt gæres på naturgær. Alle vin indeholder ganske lidt restsukker.

Vinene fra de enkelte producenter kan købes på Propperiet.dk.

Klik her for at hente PDF om Vinene fra Mosel mosel_pdf

Andre indlæg på bloggen om emnet:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *