”Propperiet forhandler nogle af de absolut mest spændende vine på det danske marked. Punktum.”

Citat: Claus Fledelius fra Finansbureauet.dk

claus_forraiOg hvem er han så, ham Claus Fledelius, som rammer os lige i hjertekuglen med sådan en udtalelse? For er der noget vi gerne vil byde ind med på markedet, så er det jo netop, spændende og lidt anderledes og måske endda trendsættene vine. Vi mener sådan set godt, at du kan tage hans ord for gode varer.

Claus Fledelius er cand.polit. og chefredaktør på det finansielle online livsstilsmagasin FinansBureauet, og har tidligere bl.a. arbejdet for Børsen Magasiner og været økonomisk redaktør for Penge & Privatøkonomi, for hvem han også var vinredaktør. FinansBureauet tester årligt omkring 1500 vine fra forskellige importører på det danske marked, og resultaterne af de ugentlige vinanmeldelser kan læses på finansbureauet.dk samt i uddrag på Søndagsavisens testsite testuniverset.dk.

Følgende vine har Claus Fledelius givet topkarakterer:

profasio_massimago_valpolicella_superiore

2011 Amarone, Massimago
”Imponerende Amarone som på fascinerende vis kombinerer elegance med saft og kraft. Cigarkasse og stald i næsen og fedmefuld mund med noter af røg, peber og marcipan. En moderne fortolket Amarone med sjælen i behold. Stor oplevelse. ” – normalpris 499,-

the_moonlight_run_massena_vineyards_barossa_valley2014 The Moonlight Run, Barossa Valley, Massena Vineyards
”Tak skæbne for en lækker australier fra Barossa Valley. Mataro domineret sag med generøse mængder læder og tobak i næsen og opulent mund med masser af peber og pondus, men også med en kontinental kølighed der hæver vinen op på absolut højeste niveau. En superflot sag, hvor vurderingerne i testen gik helt op til 400 kr.” – normalpris 279,-

LENA_CORVINA_MONTE_DEL_FRA2013 Lena Corvina, Appasimento, IGP Corvina Veronese, Monte del Fra
”Druerne får på bedste Amarone vis lov til at tørre lidt før gæringen sættes i gang, dog uden at vinen af den årsag minder specielt meget om sin berømte storebror. Ganske vist besidder vinen pæn volumen og fylde. Og kirsebærpræget finder man også i både næse og mund. Men vinen besidder en forfriskende spændstig syre, som pakker de sødmefulde undertoner perfekt ind og skaber en vin lidt ud over det sædvanlige. Den er prisfastsat som en gennemsnitlig Ripasso, men er efter undertegnedes vurdering langt mere spændende, end hvad man normalt finder i samme prisklasse i det norditalienske. ” – normalpris 149,-

domaine_le_renard_cotes_du_rhone_villages_plan_de_dieu2013 Domaine le Renard, Côtes du Rhône Villages, Plan de Dieu
“Uha, dejligt med en klassisk Rhône på højt niveau. Indsmigrende duft af læder og tobak, fyldig mund med pæne mængder lakrids, mokka, trøffel og peber og fin let fadpræget eftersmag. Super lækker.” – normalpris 149,-

2013 The Surly Muse, Viognier, Massena Vineyards, Barossa Valley
“En fantastisk sag fra Barossa Valley i Australien, som jo ikke just er kendt for Viognier vine. Denne vin er da også så at sige et ”restprodukt” da Viognier druen benyttes af producenten til at blande i Shiraz vine. Men hvilket restprodukt. Dyb underfundig vin med floral næse og tyngdefuld cremet mund med alt hvad en Viognier skal have af kandiserede orangegrene, bålrøg og eksotisk frugt. Testens bedste vin – hands down” – normalpris 199,-

MARIS_LAS_COMBES2013 Las Combes, Minervois la Livinière, Château Maris
“En super muskuløs sag med vibrerende pebernoter som river i næsen, og en ganske voluminøs og opulent mund med stor dybde og righoldige mængder tjære, tobak, vanilje, peber og læder. En virkelig flot intensiv sag, som råber på en t-bone steak.”

2014 Damn Good Shit, Minervois la Livinière, Château Maris
“Forrygende flot sag fra Château Maris med intensiv næse med pompøs attitude og markante kirsebær noter og silkeblød og indsmigrende mund med varme noter af overmodne brombær tilsat friskkværnet sort peber og Herbes de Provence i den kilometerlange eftersmag. Château Maris DGS er altid en fornøjelse, men især i årgang 2014 synes det hele at gå op i en højere enhed. ”

rutherglen_muscatRutherglen Muscat, Chambers Rosewood Vineyards
“Temaet for denne uges test var vin til ris a la mande. En kamp som, ikke overraskende, udviklede sig til en kamp mellem Portvin og Recioto. Mere overraskende var det måske derfor, at sejren gik til en australsk hedvin i form af Chambers Rosewood Vineyards Rutherglen Muscat, som forhandles af Propperiet. ”Livet er for kort til ikke at have smagt hedvinene fra Chambers”, skulle Robert Parker have udtalt. Og det kan man kun give ham ret i, når man har smagt vindervinen, som er en herlig sag med 8-10 års lagring på bagen, og som byder på en helt fantastisk næse med intensive noter af tørrede frugter, Amaretto og kaffegrums og en super cremet mund med en symfoni af smagsindtryk i retning af marcipan, rosiner, ristede nødder og mokka. Vinen er i sig selv en meget stor oplevelse, men særligt til Ris a la mande går det hele op i en højere symbiose.”

burggarten_rose2016 Spätburgunder Rosé Trocken, Burggarten, Ahr, Tyskland
“Nærmest aristokratisk tysk Rosé med fin fylde og flot rygrad. Indsmigrende næse med dominans af hindbær og indbydende rustik mund med sprød syre, let kernebitterhed og underspillet mineralitet.”

alana_limited_PN2012 Limited Release Pinot Noir, Alana Estate
“Utrolig elegant og forførende Pinot Noir med brombær og blommer indhyllet i støvsky og mellemfyldig og cremet mund med tilpasse mængder af tobak, lakrids og Herbes de Provence pakket ind i silkebløde tanniner. Pinot Noir når det er bedst.”

2014 Rully 1er cru “Vauvry”, Olivier Leflaive
“Storslået og pompøs Chardonnay med floral næse med snert af hø og ristede nødder og let rustik mund med fint syrligt bid som omfavner vinens opulente noter af vanilje, toast og skovsvampe. Super lækker sag.”

2015 Shiraz, Epsilon Wines, Barossa Valley
“En klassisk Barossa Valley Shiraz – men så alligevel heller ikke mere klassisk. For der er langt mere elegance og kompleksitet i vinen end man normalt finder på de kanter. Særdeles stilfuld vin med lige dele pondus og elegance, tæt krop og fin vitalitet. Røgfyldt næse med noter af svampe og cedertræ, fløjlsblød mund med mørke kirsebær, peber og mokka indhyllet i tilpas syre til at matche vinens opulente karakter og pæn lang eftersmag med subtilt præg af vanilje. Fantastisk vin.”

2015 Côtes du Rhône, Domaine de Lambisque
“Côtes du Rhône med masser af sjæl og charme. Indbydende næse med let animalske toner og afrundet mund med varme noter af moden frugt tilsat pæne mængder peber, tobak og mokka. Rhône når det er mest elegant.”

massena the surly muse2016 Surly Muse, Viognier, Massena Vineyards
“Vinen er skruet sammen af Viognier og en slat Marsanne. Og det er der kommet en helt forrygende vin ud af, som imponerer med sin kontrollerede vildskab. Fascinerende næse med floralt præg tilsat lidt kandiseret frugt og fedmefuld og frodig mund med righoldige mængder eksotisk frugt i retning af papaya og mango pakket ind i sirlig syre og forfinede fadnoter. Det er en uhyggelig god vin, som holder Viognierfanen meget højt. Prøv den!”

2016 Maris Minervois, Chateau Maris
“Uha, det er altså godt det her. Lille Syrah domineret Minervois bombe fra den lovende årgang 2016 med bidende næse med bålrøg og asfalt og pågående mund med tætte tanniner og aggressive pebernoter som akkompagnerer vinens let sødmefulde noter af lakrids og vanilje. Lidt af et fund til prisen. ”

gruener-veltliner-brut2014 Grüner Veltliner Brut Nature, Zuschmann & Schöfmann
“Testen blev vundet af en østrigsk Grüner Veltliner i form af Zuschmann-Schöfmann Grüner Veltliner Brut Nature. Det er første gang at undertegnede smager en mousserende vin lavet på Grüner Veltliner, som stort set kun benyttes i Østrig, men forhåbentlig ikke sidste. For vindervinen var en ganske fornøjelig sag, som bød på pirrende og aromatisk næse med floralt præg, sprød mund med delikat underspillet sødme og toner af pære, fersken og ristede mandler og let stålsat og mineralsk eftersmag pakket ind i sarte bobler.”

Neuenahrer_burggarten2015 Neuenahrer Spätburgunder, Ahr, Burggarten
“En bombe af en Spätburgunder med finesserig næse med våd skovbund i næsen og elegant mund med intensive jordbærtoner tilsat strejf af vanilje og marcipan indhyllet i bløde tanniner. Fantastisk lækker sag.”

2015 Côtes du Rhône, Domaine Soleyrade
“Superlækker vin i klassisk Rhône stil med underfundig og dyb næse med toner af tobak, læder og ribs tilsat et strejf af våd flint og elegant mund med forfinede noter af friskkværnet peber, vanilje, toast og snustobak i skøn forening pakket ind i bløde tanniner. Stor fornøjelse.”

Vi takker og bukker for de mange fine ord og stjerner og er nu kun endnu mere opsat på, at høste endnu flere stjerner og finde endnu flere spændende vine i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *